weather
4°
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
TikTok
YouTube
Son Dakika Gündemden Haberler 9 Günlük İnstagram Yasağında Meta İle Türkiye Arasında Ne Konuşuldu? İlk Kez Duyuldu

9 Günlük İnstagram Yasağında Meta İle Türkiye Arasında Ne Konuşuldu? İlk Kez Duyuldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu İnstagram'a uygulanan engel süreci ile ilgili Meta ile yapılan görüşmelerin detaylarını ilk kez ayrıntılı şekilde paylaştı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Tarihler 2 Ağustos'u gösterirken BTK aldığı son dakika kararında İnstagram'a erişim engeli getirmişti. Bu engel sebebiyle İnstagram üzerinden ticaret yapanlar, influencerlar ve tanıtım faaliyetlerinde bulunanlar büyük zarara uğradı.

O 9 Günde Neler Oldu?

Uzun süre paylaşım yapamamaktan kaynaklı olarak geliri azalanlar çareyi farklı yollar deneyerek İnstagram'a erişmekte buldu. Tam 9 gün boyunca devam eden İnstagram erişim engelinin ardından uygulama sorunsuz şekilde kullanılmaya başlandı. Peki o 9 günde neler oldu?

2 Ağustos'ta BTK'nın kararı ile getirilen engelin ardından geçen 9 günlük süreç kapalı bir kutu gibiydi. Taki Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan açıklama gelene kadar… 2 Ağustos'ta erişimine engel getirilen İnstagram 10 Ağustos tarihinde yeniden erişime açıldı.

“Yasakçı Bir Zihniyet Olmadık!”

9 günlük bu yasak süreci ise kamuoyunda büyük tepkiyle karşılandı. Ekonomik açıdan mağdur olanlar bu sürede daha da öfkeliydi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu 9 günlük o yasak sürecinde Meta ile özel görüşmeler yapıldığını söyledi ve bu görüşme sürecine yönelik ilk kez paylaşımda bulundu.

META ile Özel Görüşüldü!

Uraloğlu, sosyal medya platformlarının faaliyetleri sürdürülmesinden yana yasakçı bir zihniyeti içinde hiçbir zaman olmadık ifadesini kullandı. O engel sürecinde öncelikle İnstagram erişimin engelinin sebebi katalog suçlar kapsamında yer almasının sebepleri META'ya iletildi ve META’dan taleplerin yerine getirilmesi istendi.

Sosyal Medya Tehdit Alanı Olamaz!

Ayrıca o görüşmeler sırasında mevzuata uygunluk gösterecek bir hassasiyet içerisinde olunması istendi. Terör içeriklerinin engellenmesi için önlemler alınması ve Türkiye'deki kullanıcıların temel hak ve özgürlüklerine yönelik müdahalelere ilişkin bazı tenkitlerde bulunuldu.

Sosyal medyanın kimse İçin bir tehdit alanı olmaması gerektiğini ifade eden Uraloğlu Amerika'da bazı eyaletlerde 16 yaşından küçük çocukların sosyal medyaya ailesi izin vermediğinde erişemiyor. Bununla ilgili tedbirler alınıyor, ifadesini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *