İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika 3. Sayfa Afyonkarahisar'da 100 şef dev sucuklu yumurta ile dünya rekoru kırdı

Afyonkarahisar'da 100 şef dev sucuklu yumurta ile dünya rekoru kırdı

Afyonkarahisar'da 100 şef, 25 metrekarelik tavada bin 930 kiloluk sucuklu yumurta pişirdi. Guinness Dünya Rekoru kırılarak tarihe geçildi.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Afyonkarahisar'da düzenlenen 7. Uluslararası Gastro Afyon Festivali'nde bin 930 kiloluk sucuklu yumurta ile dünya rekoru kırıldı.

100 şef, 25 metrekarelik dev tava ile tarihi bir lezzet hazırladı. Afyon sucuğu ve 15 bin yumurta kullanılarak rekor denemesi yapıldı.

Pişirme süreci 1 saat 15 dakika sürdü ve özel ızgara sistemi kullanıldı. Guinness yetkilileri, ölçümlerin ardından rekoru resmen tescil etti.

Dev sucuklu yumurta, festival katılımcılarına ikram edildi. Lezzet şöleni, büyük bir coşkuyla tamamlandı.

Rekor belgesi, belediye başkanına takdim edildi. Etkinlik, gastronomi dünyasında unutulmaz bir iz bıraktı.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *