İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika 3. Sayfa Ağasar Balı için markalaşma ve coğrafi işaret çalışmaları başladı

Ağasar Balı için markalaşma ve coğrafi işaret çalışmaları başladı

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde Ağasar Balı'nın marka değerini artırmak ve coğrafi işaret alması için toplantı düzenlendi. Toplantıda yerel üretimin önemi vurgulanarak tescil sürecine destek verileceği açıklandı.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde Ağasar Balı'nın marka değerini artırmak ve coğrafi işaret alması için toplantı düzenlendi.

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Vali Aziz Yıldırım ve çok sayıda yetkili katıldı. Yerel üretimin önemine vurgu yapılarak balın markalaşması için adımlar atılacağı belirtildi.

Başkan Genç, Türkiye'nin arıcılıkta dünyanın yüzde 10'una sahip olduğunu ifade etti. Üretimin desteklenmesinin ekonomik bağımsızlık için kritik olduğunu söyledi.

Şalpazarı'nda 82, Trabzon genelinde ise 1500 arı üreticisi bulunduğu açıklandı. Bölgenin potansiyelini değerlendirmek için coğrafi işaret sürecinin hızlandırılacağı aktarıldı.

Trabzon'da 14 ürünün coğrafi işaret aldığı hatırlatıldı. Ağasar Balı'nın da 2026'da bu listeye eklenmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin üreticilere her türlü desteği vereceği vurgulandı. Yerel markaların güçlenmesinin bölge ekonomisine katkı sağlayacağı kaydedildi.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *