Eskişehir'in önemli arkeolojik alanlarından Küllüoba Höyüğü'nde bulunan yaklaşık 5 bin yıl öncesine ait tarihi ekmek örneği, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yeniden üretilmeye başlandı. Erken Tunç Çağı'na ait olan ve Anadolu'da pişmiş halde bulunan en eski ekmek örneği, özel bir reçeteyle üretici marketlerde satışa sunuldu.
Tarihi Ekmek Özel Reçeteyle Yeniden Hayat Buldu
Kavılca, Horasan, Gacer ve mercimek unundan üretilen Küllüoba Ekmeği, düşük glüten içeriği ve çörek benzeri formuyla dikkat çekiyor. Koruyucu içermeyen ekmek, taş değirmende öğütülen unlar kullanılarak tarihi dokusuna sadık kalınarak hazırlanıyor.

Üretici Marketlerde 50 TL'den Satışa Sunuldu
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Üretici Marketlerinde satışa sunulan Küllüoba Ekmeği, özel tasarlanmış ambalajında ekmeğin keşfi ve Küllüoba Höyüğü hakkında bilgilendirici içerikler de barındırıyor.

Kültürel Miras Geleceğe Taşınıyor
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nün kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan ekmek örneği, bilim dünyasında ve kamuoyunda büyük ilgi gördü. Belediye, bu projeyle kültürel mirası yaşatmayı ve geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor.

Tarihi Lezzet Günümüze Uyarlandı
MÖ 3200'lü yıllara ait olan ekmek örneği, günümüz teknolojisiyle buluşarak özgün yapısını koruyarak yeniden üretildi. Halk Ekmek A.Ş. tarafından üretilen ekmek, geleneksel yapım tekniklerini modern üretim standartlarıyla birleştiriyor.
