İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika 3. Sayfa Boza Probiyotik İçerikli Yiyecek Olarak Eskişehir'de Tercih Ediliyor

Boza Probiyotik İçerikli Yiyecek Olarak Eskişehir'de Tercih Ediliyor

Eskişehir'de bozanın probiyotik özellikleriyle bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtildi. Sadece kışın değil, yazın da tercih edilen bir yiyecek olarak öne çıkıyor.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Eskişehir'de bozanın probiyotik özellikleriyle bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtildi.

Boza: İçecek Değil Yiyecek

Özbek Özkonak, bozanın geleneksel bir lezzet olduğunu vurguladı. Bozanın içecek değil, probiyotik içerikli bir yiyecek olduğunu ifade etti.

Yıl Boyu Tüketim

Boza sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da tüketiliyor. Özkonak, bozanın bağışıklık sistemini desteklediğini belirtti.

Korona Virüs Döneminde İlgi

Korona virüs salgını sırasında bozaya olan ilgi arttı. Bağışıklık güçlendirici etkisi nedeniyle tercih edildiği kaydedildi.

Üretimde Sınırlı Sayı

Sıfırdan boza üreten firmaların sayısı oldukça az. İstanbul ve Bilecik'te bu tür firmaların bulunduğu aktarıldı.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *