İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika 3. Sayfa Çankırı'nın tuzlu topraklarında yetişen kavunlar eşsiz lezzete sahip

Çankırı'nın tuzlu topraklarında yetişen kavunlar eşsiz lezzete sahip

Çankırı'nın tuzlu topraklarında yetişen kavunlar, stres faktörü nedeniyle daha fazla şeker üretiyor. Bu durum kavunlara eşsiz bir tat ve koku kazandırıyor.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Çankırı tuzlu topraklarında yetişen kavunlar, özel lezzetiyle öne çıkıyor.

Bölgede üretilen kavunlar, tuz stresi sayesinde daha fazla şeker üretiyor. Bu durum, kavunların tatlılığını artırıyor ve benzersiz bir lezzet sunuyor.

Çankırı toprakları, 35 milyon yıl önce Tetis Okyanusu'nun kurumasıyla oluştu. Tuzlu yapı, kavunların daha kokulu ve lezzetli olmasını sağlıyor.

Prof. Dr. Hüdayi Ercoşkun, tuzun bitkilere stres uyguladığını belirtti. Stres, bitkilerin şeker ve mineral biriktirmesine yol açıyor, bu da kavunların özelliklerini zenginleştiriyor.

Mehmet Çınar, tuzlu suyun kavuna tat kattığını söyledi. Çankırı kavunu, Kızılırmak ilçesinde tuzlu suyla sulanarak yetiştiriliyor ve lezzetini bu şekilde kazanıyor.

Mustafa Murat, tuzlu toprağın kavunun kokusunu güzelleştirdiğini ifade etti. Çankırı kavunu, toprağın altın sarısı rengiyle ve eşsiz tadıyla dikkat çekiyor.

Kavun satıcısı Seda Çınar, kilosunu 20 TL'den satışa sunduklarını açıkladı. Kırkağaç, ondilim ve karakavun çeşitleriyle sezonun başarılı geçtiğini belirtti.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *