Diyarbakır’ın kavurucu sıcağında kurutulan domatesler, Avrupa’ya ihraç ediliyor.
Domateslerin Kurutma Süreci
Çınar ilçesinde yetişen domatesler, 40 derece üstü sıcakta kurutuluyor. Kurutulan domatesler, meze ve pizza sosu olarak Avrupa’ya gönderiliyor.

Üretim ve İhracat Detayları
Yaklaşık 15 yıldır devam eden bu işte, 7 kilo yaş domatesten 1 kilo kuru domates elde ediliyor. İşlenen ürünler, İtalya, Fransa ve İngiltere’ye ihraç ediliyor.

Çalışma Koşulları ve Maliyetler
Çalışanlar, 50 dereceye yakın sıcakta domatesleri kesip tuzluyor. Yaş domatesin kilosu 6-6,5 TL’den alınıyor ve işçilik, ulaşım gibi masraflar ekleniyor.

İşçilerin Çabası ve Motivasyonu
Çalışanlar, zorlu koşullara rağmen işlerini severek yapıyor. Alın teriyle geçimlerini sağlayan işçiler, kaliteli ürün elde etmek için çabalıyor.
