İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika 3. Sayfa Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde kurutulan domatesler Avrupa’ya ihraç ediliyor

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde kurutulan domatesler Avrupa’ya ihraç ediliyor

Diyarbakır’ın kavurucu sıcağında kurutulan domatesler Avrupa’ya ihraç ediliyor. Çınar ilçesinde işlenen domatesler, meze ve pizza sosu olarak kullanılıyor.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Diyarbakır’ın kavurucu sıcağında kurutulan domatesler, Avrupa’ya ihraç ediliyor.

Domateslerin Kurutma Süreci

Çınar ilçesinde yetişen domatesler, 40 derece üstü sıcakta kurutuluyor. Kurutulan domatesler, meze ve pizza sosu olarak Avrupa’ya gönderiliyor.

Üretim ve İhracat Detayları

Yaklaşık 15 yıldır devam eden bu işte, 7 kilo yaş domatesten 1 kilo kuru domates elde ediliyor. İşlenen ürünler, İtalya, Fransa ve İngiltere’ye ihraç ediliyor.

Çalışma Koşulları ve Maliyetler

Çalışanlar, 50 dereceye yakın sıcakta domatesleri kesip tuzluyor. Yaş domatesin kilosu 6-6,5 TL’den alınıyor ve işçilik, ulaşım gibi masraflar ekleniyor.

İşçilerin Çabası ve Motivasyonu

Çalışanlar, zorlu koşullara rağmen işlerini severek yapıyor. Alın teriyle geçimlerini sağlayan işçiler, kaliteli ürün elde etmek için çabalıyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *