İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika 3. Sayfa Düzce’de kestane üretimi coğrafi işaretle ivme kazandı

Düzce’de kestane üretimi coğrafi işaretle ivme kazandı

Düzce'de coğrafi işaretli kestane üretimi arttı, 2024'te 794 ton rekolte kaydedildi. Yeni dikimlerle üretim alanı genişletilirken hastalıklara dayanıklı çeşitlerle verim artırılıyor.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Düzce’de kestane üretimi coğrafi işaret tesciliyle ivme kazandı, 2024’te 794 ton üretim gerçekleşti.

Dağdibi Köyü’nde düzenlenen ‘Kestanesi Hasat Şenliği’ ile yeni dikimler tamamlandı, hedefler yükseldi.

2024 TÜİK verilerine göre, 220 dekar alanda 794 ton kestane üretimi kaydedildi.

Kamu ve özel arazilerde yaklaşık bin dekar yeni dikimler tamamlanarak üretim artırıldı.

2025 yılında Kestane Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında 20 dekar kapama bahçe kurulacak.

Düzce Valisi Selçuk Aslan, kestanenin doğal yayılışı ve sürdürülebilir üretimi için güçlü altyapıya vurgu yaptı.

Coğrafi işaretli ‘Düzce Kestanesi’, lezzeti ve aromasıyla marka değerini her geçen gün artırıyor.

Üreticilere ulaştırılan sertifikalı fidanlarla kestane gal arısı ve kanserine karşı dayanıklı bahçeler kuruldu.

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, üretimde sürdürülebilirliği esas aldıklarını belirtti.

Doğru tür ve çeşit seçimiyle üreticilerin gelirini artıracak uygulamalar sahada yaygınlaştırılıyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *