İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika 3. Sayfa Erzincan'da kış hazırlıkları için kadınlar kuşburnu topluyor ve işliyor

Erzincan'da kış hazırlıkları için kadınlar kuşburnu topluyor ve işliyor

Erzincan’da yöre halkı, kış hazırlıkları için kuşburnu topluyor ve işliyor. C vitamini deposu kuşburnu, marmelat ve reçel yapımında kullanılıyor.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Erzincan'da yöre halkı, kış hazırlıkları kapsamında şifa kaynağı kuşburnunu topluyor ve işliyor.

Dağlardan dikenli dallar arasından özenle toplanan kuşburnu, C vitamini deposu olarak biliniyor. Kadınlar tarafından sabah erken saatlerde toplanan meyveler, uzun bir işlemden geçiyor.

Kuşburnu, marmelat ve reçel yapımında kullanılarak sofralara ulaşıyor. Özellikle kış aylarında tüketilen bu ürün, birçok rahatsızlığa iyi geldiği belirtiliyor.

Toplanan kuşburnular önce güneşte bekletilip olgunlaştırılıyor. Ardından büyük kazanlarda kaynatılarak çekirdeklerinden ayrıştırılıyor.

Yöre halkı, kuşburnunun öksürük ve gribal enfeksiyonlara iyi geldiğini söylüyor. Aynı zamanda sindirim sistemi ve kalp sağlığına da katkı sağladığı ifade ediliyor.

Kuşburnu suyu, yöresel tatlı çorbasının ana malzemesi olarak kullanılıyor. Üzüm, buğday ve kayısıyla hazırlanan bu lezzet, kış sofralarını süslüyor.

Köylüler, kuşburnu mevsiminin son demlerinde yoğun mesai yapıyor. Toplama ve işleme sürecinin oldukça zahmetli olduğunu vurguluyorlar.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *