İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika 3. Sayfa Erzincan'da vatandaşlar doğadan topladıkları kuşburnuları marmelata dönüştürüyor

Erzincan'da vatandaşlar doğadan topladıkları kuşburnuları marmelata dönüştürüyor

Erzincan'da vatandaşlar doğadan topladıkları kuşburnuları marmelata dönüştürüyor. C vitamini deposu kuşburnu, zorlu işlemlerden geçerek kışa hazırlanıyor.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Erzincan'da doğal kuşburnu toplayan vatandaşlar, zorlu süreçlerle hazırladıkları marmelatı kışa hazırlıyor.

Dağlardan dikenli dallarıyla tek tek toplanan kuşburnular, temizlenip kaynatılarak işleniyor. C vitamini deposu olan meyve, soğuk algınlığına karşı koruyucu etkisiyle tercih ediliyor.

Kuşburnu marmelatı yapımı için haşlanan meyveler kevgirden geçirilip şekerle pişiriliyor. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan ürün, kavanozlarda muhafaza ediliyor.

Yabani yetiştiği için tamamen organik olan kuşburnu, kanserden romatizmaya kadar birçok rahatsızlığa iyi geliyor. Antioksidan özelliği sayesinde cilt sağlığını da koruyor.

Nuray Aksu gibi köylüler, dikenlere rağmen topladıkları kuşburnuları aileleriyle paylaşıyor. İlmini bilenler için zorlu süreç, lezzetli sonuçlara dönüşüyor.

Pişirme aşamasında yalnızca şeker eklenen marmelat, doğallığıyla öne çıkıyor. Erzincan'da kış sofralarının vazgeçilmezi olan kuşburnu, çay ve reçel olarak da tüketiliyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *