Erzincan'da doğal kuşburnu toplayan vatandaşlar, zorlu süreçlerle hazırladıkları marmelatı kışa hazırlıyor.

Dağlardan dikenli dallarıyla tek tek toplanan kuşburnular, temizlenip kaynatılarak işleniyor. C vitamini deposu olan meyve, soğuk algınlığına karşı koruyucu etkisiyle tercih ediliyor.

Kuşburnu marmelatı yapımı için haşlanan meyveler kevgirden geçirilip şekerle pişiriliyor. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan ürün, kavanozlarda muhafaza ediliyor.

Yabani yetiştiği için tamamen organik olan kuşburnu, kanserden romatizmaya kadar birçok rahatsızlığa iyi geliyor. Antioksidan özelliği sayesinde cilt sağlığını da koruyor.
Nuray Aksu gibi köylüler, dikenlere rağmen topladıkları kuşburnuları aileleriyle paylaşıyor. İlmini bilenler için zorlu süreç, lezzetli sonuçlara dönüşüyor.
Pişirme aşamasında yalnızca şeker eklenen marmelat, doğallığıyla öne çıkıyor. Erzincan'da kış sofralarının vazgeçilmezi olan kuşburnu, çay ve reçel olarak da tüketiliyor.