İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika 3. Sayfa Eskişehir’de Sardalya Ve Kefal Mevsimi Başladı Fiyatlar Arttı

Eskişehir’de Sardalya Ve Kefal Mevsimi Başladı Fiyatlar Arttı

Eskişehir'de sardalya ve kefal mevsimi başladı, fiyatlar yazın 200 TL'yi aştı. Uzmanlar taze balığın gözlerinden ve parlak derisinden anlaşılabileceğini belirtiyor.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Eskişehir'de sardalya ve kefal mevsiminin başlamasıyla balıkçı tezgahlarında hareketlilik arttı.

Sardalya ve kefal fiyatları yükseldi

Yaz aylarında sardalya ve kefalin fiyatları 200 TL'nin üzerine çıktı. Norveç somonunda ise kışa göre %50 zam görüldü.

Balıklar buz içinde saklanmalı

Uzmanlar balıkların buzdolabında buz içinde bekletilmesi gerektiğini vurguluyor. Buz, balığın tazeliğini korurken sinek ve tozdan da koruyor.

Taze balık nasıl anlaşılır?

Taze balık gözlerinin parlak ve bombeli olmasından anlaşılıyor. Derinin parlaklığı ve etin diri olması da tazelik işareti sayılıyor.

Yazın tercih edilen balık çeşitleri

Sıcaklarla birlikte balık tercihleri mevsime göre değişiyor. Çupra ve levrek de yazın en çok satılan balıklar arasında yer alıyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *