Eskişehir'de sardalya ve kefal mevsiminin başlamasıyla balıkçı tezgahlarında hareketlilik arttı.
Sardalya ve kefal fiyatları yükseldi
Yaz aylarında sardalya ve kefalin fiyatları 200 TL'nin üzerine çıktı. Norveç somonunda ise kışa göre %50 zam görüldü.
Balıklar buz içinde saklanmalı
Uzmanlar balıkların buzdolabında buz içinde bekletilmesi gerektiğini vurguluyor. Buz, balığın tazeliğini korurken sinek ve tozdan da koruyor.
Taze balık nasıl anlaşılır?
Taze balık gözlerinin parlak ve bombeli olmasından anlaşılıyor. Derinin parlaklığı ve etin diri olması da tazelik işareti sayılıyor.
Yazın tercih edilen balık çeşitleri
Sıcaklarla birlikte balık tercihleri mevsime göre değişiyor. Çupra ve levrek de yazın en çok satılan balıklar arasında yer alıyor.