İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika 3. Sayfa Gaziantep'te grip olanlar iyileşmek için beyran içiyor

Gaziantep'te grip olanlar iyileşmek için beyran içiyor

Gaziantep'te grip olanlar, şifa niyetine doğal antibiyotik özelliği taşıyan beyran içiyor. Bu geleneksel lezzet, kemik suyu, sarımsak ve baharatlarla hazırlanarak hastalıklara karşı koruma sağlıyor.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Gaziantep'te grip olanlar, doğal antibiyotik özelliği taşıyan beyran çorbasını şifa niyetine tüketiyor.

Beyran, kemik suyu, et ve baharatlarla hazırlanan geleneksel bir lezzet olarak biliniyor. Soğuk algınlığına karşı koruyucu etkisiyle öne çıkıyor.

Uzmanlar, içerdiği sarımsak ve baharatlar sayesinde bağışıklığı güçlendirdiğini belirtiyor. Özellikle kış aylarında tüketimi artan bir çorba olarak dikkat çekiyor.

Yöre halkı, hastalık dönemlerinde ilk olarak beyran içmeyi tercih ediyor. Terleme etkisi sayesinde vücudu rahatlattığına inanılıyor.

Beyran ustaları, çorbanın 10-12 saat kısık ateşte pişirildiğini vurguluyor. Kuzu eti ve özel baharat karışımıyla hazırlanan bu lezzet, Gaziantep mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Vatandaşlar, beyranı bol limon ve pul biberle tüketerek etkisini artırıyor. Geleneksel şifa yöntemi olarak nesiller boyu aktarılan bir besin olarak öne çıkıyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *