İstanbul
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika 3. Sayfa Kasap Kadir Şen kurban eti saklama yöntemlerini anlattı

Kasap Kadir Şen kurban eti saklama yöntemlerini anlattı

Eskişehirli kasap Kadir Şen, kurban etlerinin saklanması konusunda vatandaşları uyardı. Etlerin 12 saat dinlendirildikten sonra dolaba konulması ve poşette bekletilmemesi gerektiğini vurguladı.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Eskişehir'deki kasap Kadir Şen, vatandaşları bayram öncesi kurban etlerinin doğru saklanması konusunda bilgilendirdi.

Etler 12 Saat Dinlendirilmeli

Kurban kesiminden sonra etlerin dinlendirilmesi büyük önem taşıyor. Kadir Şen, etlerin dolaba yerleştirilmeden önce 12 saat bekletilmesi gerektiğini vurguladı.

Sıcak Etler Temas Etmemeli

Etlerin birbirine temas etmesi bozulmayı hızlandırıyor. Kasap Şen, sıcak etlerin ayrı ayrı muhafaza edilmesi gerektiğini belirtti.

Poşet Kullanımına Dikkat

Etlerin poşette bekletilmesi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Poşetlerin sadece taşıma amaçlı kullanılması ve hemen boşaltılması öneriliyor.

Parçalara Ayırarak Saklama Önemli

Büyük parçalar halinde saklanan etler çabuk yeşerme riski taşıyor. Vatandaşlar etleri küçük parçalara ayırarak saklamalı.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *