İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika 3. Sayfa Kurban eti nasıl sağlıklı pişirilir ve saklanır

Kurban eti nasıl sağlıklı pişirilir ve saklanır

Kurban Bayramı'nda et tüketimi konusunda önemli uyarılar geldi. Beslenme Uzmanı Ayşegül Akkaya Erden, iyi pişirilmeyen etlerin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşegül Akkaya Erden, kurban etinin sağlıklı tüketimi için önemli uyarılarda bulundu.

Kurban Eti Saklama Koşulları Önem Taşıyor

Etler hijyenik koşullarda ve uygun sıcaklıkta saklanmalıdır. Parça etler derin dondurucuda 12 aya kadar, kıyma ise 4 aya kadar muhafaza edilebilir.

İyi Pişmeyen Et Sağlık Sorunlarına Neden Olabilir

Çiğ veya az pişmiş etler, özellikle çocuklarda bağırsak kurdu riskini artırıyor. Etlerin iç kısımları tamamen pişene kadar hazırlanması gerekiyor.

Sebzelerle Birlikte Tüketim Öneriliyor

Etin sindirimi için yanında mutlaka sebze ve salata tüketilmelidir. Limonlu salatalar, etteki demirin emilimini artırarak sağlığa fayda sağlar.

Bayramda Porsiyon Kontrolü Şart

Günde 2-3 litre su tüketimi ve düzenli fiziksel aktivite önemlidir. Sık aralıklarla ve küçük porsiyonlar halinde beslenme öneriliyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *