İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika 3. Sayfa Muş'ta 15 yıllık büryan geleneği ustalıkla yaşatılıyor

Muş'ta 15 yıllık büryan geleneği ustalıkla yaşatılıyor

Muş’ta 15 yıllık ustalıkla büryan kebabı geleneği yaşatılıyor. Metin Göçmen, tandırda hazırlanan bu yöresel lezzeti Bitlis ve Siirt’le tatlı rekabet içinde marka haline getiriyor.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Muş’ta 15 yıllık ustalıkla büryan geleneği yaşatılıyor.

Metin Göçmen, tandırda hazırlanan büryan kebabıyla Muş’un bu geleneksel lezzetini marka haline getiriyor. Bitlis ve Siirt büryanlarıyla rekabet içinde olan Muş büryanı, kendine özgü aromasıyla dikkat çekiyor.

Sabahın erken saatlerinde tandırı yakan Göçmen, özenle seçilen kuzu etlerini geleneksel yöntemlerle pişiriyor. Bu yöntem, büryanın lezzetini artırarak ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor.

Sedat Göçmen, Muş büryanının farklı bir yere sahip olduğunu vurguluyor. Kendi çiftliklerinde yetiştirilen kuzular, yüksek yaylalarda otlatılarak özenle hazırlanıyor.

Bitlis ve Siirt ile tatlı bir rekabet içinde olduklarını belirten Sedat Göçmen, tüm misafirleri büryan yemeye davet ediyor. Bu rekabet, lezzetin kalitesini daha da artırıyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *