İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika 3. Sayfa Sakarya Üniversitesi'nde gıda güvenliği ve sürdürülebilirlik kongresi başladı

Sakarya Üniversitesi'nde gıda güvenliği ve sürdürülebilirlik kongresi başladı

Sakarya Üniversitesi'nde başlayan Türkiye 15. Gıda Kongresi'nde gıda güvenliği, sürdürülebilir üretim ve inovasyon konuları ele alındı. Her yıl güvenli olmayan gıdalar nedeniyle 420 bin kişi hayatını kaybediyor.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Sakarya Üniversitesi'nde başlayan Türkiye 15. Gıda Kongresi'nde gıda güvenliği, sürdürülebilirlik ve inovasyon konuları ele alındı.

Prof. Dr. Suzan Öztürk Yılmaz, güvenli olmayan gıdaların yılda 420 bin ölüme yol açtığını vurguladı. Kongrede gıda israfı, ambalaj teknolojileri ve yapay zeka destekli üretim sistemleri tartışıldı.

Gıda Teknolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Çakır, 60 üniversite ve 57 kuruluşun katılımıyla bilgi alışverişinin sağlandığını belirtti. Etkinlik, akademi ve sektör iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı temsilcisi Mehmet Menderes, 2024'te 1,3 milyon denetim yapıldığını açıkladı. Karekod uygulamasıyla vatandaşların gıda güvenliğine erişimi kolaylaştırıldı.

Kongre, sponsorlara plaket takdimiyle sona erdi. Gıda sektöründeki yeniliklerin paylaşıldığı etkinlik üç gün sürecek.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *