İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika 3. Sayfa Şef Öztan kurban eti saklama yöntemlerini anlattı

Şef Öztan kurban eti saklama yöntemlerini anlattı

Kurban Bayramı öncesi et saklama yöntemleri konusunda önemli uyarılar geldi. Anadolu Mutfağı Derneği Başkanı Şef Öztan, vatandaşlara kurban etinin doğru muhafazası için tavsiyelerde bulundu.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Şef Tahir Tekin Öztan, kurban etinin saklanması konusunda önemli bilgiler paylaştı.

Kurban Seçimi ve Kesim Sonrası İşlemler

Kurbanlık hayvan seçiminde sağlık belgelerinin tam olması büyük önem taşıyor. Kesim sonrasında derinin dış kısmının etle teması engellenmelidir.

Kurban Etinin Taşınması ve Dinlendirilmesi

Taze etler sadece gıda ile temas için üretilmiş malzemelerde taşınmalıdır. Kesimden sonra etler en az 24 saat dinlendirilmeli ve hava alacak şekilde muhafaza edilmelidir.

Dondurucuda Saklama Koşulları

Etler uygun büyüklükte paketlenip buzlukta bir ay saklanabilir. Şoklanmış etler -18 derecede 6 ay boyunca muhafaza edilebilir.

Sakatat ve Kavurma Saklama Yöntemleri

Kavurma yapılan etler uygun şartlarda bir yıl boyunca tüketilebilir. Sakatat ürünleri çabuk bozulduğu için kısa sürede tüketilmelidir.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *