Sinop'ta Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Kapalı Pazaryeri'nde düzenlenen organizasyonda, öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel lezzetler vatandaşlarla buluşurken, elde edilen gelirler bölümün uygulama mutfağına malzeme alımında kullanılacak.
Geleneksel Lezzetler Büyük İlgi Gördü
Etkinlikte Sinop'un meşhur nokul, kurabiye, tarhana, mercimek köftesi ve yaprak sarması gibi geleneksel yemekleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Vatandaşlar yöresel lezzetlere yoğun ilgi gösterirken, öğrenciler de deneyim kazanma fırsatı buldu.

Ücretsiz Helva İkramı Yapıldı
Sakarya Caddesi ve pazar yerinde kurulan özel stantlarda vatandaşlara ücretsiz irmik helvası dağıtıldı. Üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan helva ikramı, ziyaretçilerden tam not aldı.

Rektör Taşdemir Helva Dağıttı
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, etkinliğe bizzat katılarak stantlarda helva dağıtımına destek verdi. Rektörün bu samimi yaklaşımı, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Gelirler Uygulama Mutfağına Aktarılacak
Etkinlikten elde edilen gelirlerin, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün uygulama mutfağının geliştirilmesi ve gerekli malzemelerin temini için kullanılacağı açıklandı.
