İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika 3. Sayfa Sivas’ta Fadlum Tuzu Hasadı Geleneksel Yöntemlerle Başladı

Sivas’ta Fadlum Tuzu Hasadı Geleneksel Yöntemlerle Başladı

Sivas'ta 200 yıllık geleneksel yöntemlerle üretilen Fadlum tuzu hasadı başladı. 84 mineral içeren bu tuz, sağlıklı ve organik yapısıyla dikkat çekiyor.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Sivas'ın Tepeönü köyünde 200 yıllık geleneksel yöntemlerle üretilen Fadlum tuzu, 84 mineral içeriğiyle sağlık açısından öne çıkıyor.

Doğal Üretim Süreci

Yerin 7 metre altından çıkarılan tuzlu su, 100 havuzda buharlaştırılarak kristalize tuz elde ediliyor. Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan tamamen organik şartlarda üretim yapılıyor.

Mineral Zenginliği

Fadlum tuzu, insan vücudu için gerekli 84 farklı minerali doğal yapısında barındırıyor. Bu özelliğiyle diğer tuzlardan ayrılan bir besin kaynağı olarak değerlendiriliyor.

Geleneksel Yöntemlerin Devamı

Nesilden nesile aktarılan üretim teknikleri, 2 asırdır aynı titizlikle uygulanıyor. Yaz boyunca süren buharlaşma sürecinin ardından tuzlar özenle toplanıyor.

Tüketici Memnuniyeti

Doğal tadı ve sağlığa faydaları nedeniyle tüketicilerden yoğun talep görüyor. Özellikle bilinçli tüketim yapanlar tarafından sürekli tercih ediliyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *