İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika 3. Sayfa Yusuf Büyükçapa Gaziantep’te Bakırcılık Sanatını Yaşatıyor

Yusuf Büyükçapa Gaziantep’te Bakırcılık Sanatını Yaşatıyor

65 yaşındaki Yusuf Büyükçapa, Gaziantep'in tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda 50 yıldır bakır işliyor. Türküler eşliğinde çekiç sallayarak geleneksel sanatı yaşatmaya çalışıyor.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

65 yaşındaki Yusuf Büyükçapa, Gaziantep'in tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda bakır işlerken türküler söyleyerek mesleğini 50 yıldır sürdürüyor.

Yarım asırdır süren bakır tutkusu

Yusuf Büyükçapa, 15 yaşında babasından öğrendiği bakırcılık mesleğini yarım asırdır aşkla sürdürüyor. Ahşap dükkanında bakıra şekil verirken Gaziantep türküleri mırıldanıyor.

Babadan oğula geçen sanat

Babası Şaban Büyükçapa'nın yanında çıraklık yaparak mesleği öğrenen usta, geleneksel el işçiliğini yaşatmaya çalışıyor. Özellikle takım logoları işlediği bakır ürünler büyük ilgi görüyor.

Turistlerin ilgi odağı oldu

Bakırcılar Çarşısı'nın en renkli simalarından olan Büyükçapa, türküler eşliğinde çalışırken turistlerin dikkatini çekiyor. Yöresel şarkılar söyleyerek bakıra şekil vermesi ziyaretçileri etkiliyor.

Mesleğin geleceği için endişeli

Gençlerin mesleği öğrenmek yerine ücrete odaklandığını belirten usta, geleneksel sanatın kaybolmaması için çırak yetiştirmek istiyor. 5 asırlık Antep bakır işlemeciliğinin devamı için çağrı yapıyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *