İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika 5n1k İçerikleri Hafif ve Lezzetli Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Hafif ve Lezzetli Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Hem hafif hem de lezzetli olması ile ünlü Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır ve gerekli malzemeler nelerdir sizlere bilgi vermek istiyoruz.

2 Dakika
Okunma Süresi

Hem hafif hem de lezzetli olması ile ünlü Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır ve gerekli malzemeler nelerdir sizlere bilgi vermek istiyoruz. Genellikle geniş tepsi ya da borcamda yapılarak servis edilen bu tarif, son zamanlarda porsiyonluk olarak kuplarda da yapılabilmektedir. İşte sizlerde tam ölçüsü ile kulpta kadayıflı muhallebi tarifi… 

Kupta Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır? 

Kadayıflı muhallebi, sofralarda hafifliği ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak pratik bir tatlı tarifidir. Kavrulmuş tel kadayıfın çıtır çıtır tabanı ve üzerine dökülen yumuşacık muhallebiyle tadına doyulmaz bir lezzet sunar. İşte, kolayca hazırlayabileceğiniz kupta kadayıflı muhallebi tarifi.

Kupta Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Kupta kadayıflı muhallebinin temel malzemesi kadayıf ve eşsiz kremadır. İşte tarifin geri kalan en önemli malzemeler: 

Kadayıf Katmanı İçin:

  • 500 gram tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Muhallebi İçin:

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket krema

Kupta Kadayıflı Muhallebi Tarifinin Püf Noktası

Kadayıfı daha kolay tel tel ayırmak için buzlukta yaklaşık 1 saat bekletin. Bu yöntemle kadayıfı elinizle veya mutfak robotu yardımıyla kolayca ayırabilirsiniz. Bunun yanı sıra kadayıfları doğru ve eşit kavurmak da son derece önemlidir. 

Kupta Kadayıflı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

Kupta kadayıflı muhallebi yapmak isteyenlerin sadece aşağıda yer alan adımları takip etmesi gerekir. Buna göre: 

Kadayıfın Hazırlanması:

Geniş bir teflon tavada tereyağını eritin.

Eritilen tereyağının üzerine 500 gram tel kadayıfı ve toz şekeri ekleyin.

Kadayıf altın rengi alana kadar sürekli karıştırarak kavurun.

Dövülmüş ceviz içini de ekleyin ve bir süre daha kavurduktan sonra ocaktan alın.

Muhallebinin Hazırlanması:

Derin bir tencereye süt, un, nişasta, toz şeker ve yumurta sarısını ekleyin.

Orta ateşte karışım koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Muhallebi kıvamını aldığında ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumaya bırakın.

Soğuyan muhallebiye 1 paket krema ekleyin ve mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Servis:

Hazırladığınız kadayıf karışımını kupların tabanına eşit şekilde paylaştırın.

Üzerine muhallebiyi ekleyin ve tekrar kavrulmuş kadayıfla kaplayın.

Dilerseniz çilek veya farklı meyvelerle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *