İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika 5n1k İçerikleri Krem Karamel Nasıl Yapılır? Krem Karamel Tarifi

Krem Karamel Nasıl Yapılır? Krem Karamel Tarifi

TV8 ekranlarının sevilen yemek yarışması Masterchef’te bugün krem karamel günüydü. Seyircisini ekrana kilitleyen bu tatlı nasıl yapılıyor? Püf noktaları neler?

2 Dakika
Okunma Süresi

Krem karamel tatlısı Fransız mutfağına özgü lezzetli bir tatlıdır. Yapımı oldukça zor ve meşakkatli olan bu tatlı bugün MasterChef ekranlarında tüm seyircisinin ilgisini çekti. İlk etapta yapılan tatlının araştırmaları hızlandı. Krem karamel nasıl yapılıyor? Püf noktaları neler?  

MasterChef’te Krem Karamel Günü 

TV8 ekranlarının sevilen yarışması MasterChef dünya mutfağından çeşitli yemek ve tatlıları ile her sene yeni tarifler öğretiyor. Ancak, yarışmanın değişmeyen her sene mutlaka yarışmacılar tarafından yapılan tarifleri de var. Bunlardan biri de Krem Karamel.  

Fransız mutfağına ait bu lezzetli tatlının yapımı oldukça meşakkatli ve zor. Bu sebeple her sene MasterChef yarışmacılarının yaptığı bu tatlı bu sene geçtiğimiz saatlerde yapıldı.  

Krem Karamel Malzemeleri  

Karamel için: 

  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 3 yemek kaşığı su 

Kreması için: 

  • 4 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 paket vanilya 
  • 3 su bardağı süt 

Krem Karamel Nasıl Yapılır 

Karamel için ilk olarak küçük bir tavaya 1 su bardağı toz şeker ve 3 yemek kaşığı su eklenir. Orta ateşte sürekli karıştırılarak şekerin erimesi beklenir. Şeker eriyip kehribar rengine dönünce ocaktan alınır. Karışım hızlıca kapların (ramekinlerin) tabanına dökülüp bir kenarda bekletilir. 

Krema içinse ilk olarak bir kapta yumurta ve toz şeker çırpılır, üzerine vanilya ve süt eklenerek karışım homojen bir kıvama getirilir. Daha pürüzsüz bir kıvam elde etmek istenilirse süzgeçten geçirilebilir. 

Hazırlanan krema karamelin döküldüğü kaplara eklenir. Kalıpları fırın tepsisine alarak yarısına kadar su doldurulur. Çünkü benmari usulü pişecek. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 40-50 dk kadar pişirilir.  

Sunum ve Servisi İçin  

Pişen krem karameller fırından çıkarıldıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Daha sonra en az iki saat buzdolabında bekletilmesi gerekmektedir. Dinlenen tatlı ters çevrilerek kalıbından çıkarılır ve servis edilir.  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *