İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika 5n1k İçerikleri Sultanlara Layık Saray Muhallebisi Nasıl Yapılır?

Sultanlara Layık Saray Muhallebisi Nasıl Yapılır?

Saray muhallebisi, Osmanlı döneminde saray mutfağında hazırlanan hafif ve kremamsı bir tatlıdır.

2 Dakika
Okunma Süresi

Sultanlara layık Saray muhallebisi nasıl yapılır sorusu oldukça merak edilmektedir. Son yıllarda popüler hale gelmiş olan bu tarifi çok seveceksiniz. İşte sizler için nefis ve kolay saray muhallebisi tarifi…

Saray Muhallebisi Nedir? 

Saray muhallebisi, Osmanlı döneminde saray mutfağında hazırlanan hafif ve kremamsı bir tatlıdır. Yumuşak kıvamı, zengin lezzeti ve hafifliği ile özellikle ağır yemeklerin ardından tercih edilen, damağı tatlandıran bir tatlı olarak bilinir.

Saray Muhallebisi İçin Gerekli Malzemeler

Saray muhallebisi gerekli malzemeler eksiksiz bir şekilde tamamlanarak tarife başlanmalıdır. Bu eşsiz lezzet için gerekli olan malzemeler aşağıdaki gibidir:

  • 100 gram tereyağı
  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket sıvı krema
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 paket vanilin

Saray Muhallebisi Nasıl Yapılır? 

Saray muhallebisi yapmak için adımları eksiksiz olarak takip etmeniz gerekir. Genel olarak zor bir tatlı değildir ancak yine de doğru şekilde adımları takip etmek önemlidir. İşte sizlere muhteşem saray muhallebisinin yapılır aşamaları:

1. Adım: Tereyağını Eritin

Bir tencereye tereyağını ekleyin ve kısık ateşte eritin.

2. Adım: Unu Kavurun

Eriyen tereyağının üzerine unu ilave edin. Unu sürekli karıştırarak kokusu çıkana kadar, yani hafif pembeleşene dek kavurun.

3. Adım: Sütü ve Şekeri Ekleyin

Un kavrulduktan sonra üzerine yavaş yavaş sütü ilave edin. Bu sırada karıştırmayı bırakmayın. Ardından şekeri de ekleyerek karıştırmaya devam edin.

4. Adım: Yumurta Sarısını Ekleyin

Karışım hafifçe koyulaşmaya başladığında, yumurta sarısını ekleyin ve kıvam alana dek karıştırarak pişirmeye devam edin.

5. Adım: Soğutun ve Krema ile Karıştırın

Muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Muhallebi soğuduktan sonra üzerine sıvı kremayı ve vanilini ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.

6. Adım: Servis Edin ve Dinlendirin

Muhallebiyi kaselere paylaştırın ve buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Tatlı tamamen soğuyup lezzetini topladıktan sonra servis edebilirsiniz.

Bu kadar basit ve kısa bir süre sizler de saray muhallebisi yapabilirsiniz. Şimdiden Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *