Afyonkarahisar BİLSEM öğrencileri, gıda israfını önlemek için geliştirdikleri yenilikçi projeyle ulusal düzeyde önemli bir başarı elde etti.
Projede Çevre Dostu Uygulamalar Öne Çıktı
Öğrenciler, okul bahçesinde üç farklı kompost yöntemi uygulayarak 50 kg organik gübre üretti. Üretilen gübreler maydanoz bahçesi ve sınıf bitkilerinde kullanıldı.
Dijital Tariflerle İsraf Önleniyor
Mutfak artıklarını değerlendiren tarifler QR kodlu kartlara dönüştürüldü. Sesli anlatımlarla desteklenen tarifler, e-kitap formatında velilerle paylaşıldı.
Milli Eğitim'den Anlamlı Ödül
Proje, Türkiye Doğa Öncüleri Konferansı'nda "En Korumacı Proje" ödülüne layık görüldü. Türkiye genelinde seçilen 11 proje arasında yer alan çalışma, 80 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.
Sürdürülebilir Çözümler Sunuldu
Meyve kabuklarından bitki çayı yapımı gibi yenilikçi uygulamalar geliştirildi. Öğrenciler, gıdanın değerini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu.