Anadolu Üniversitesi EMYO mezunu şef Ali Murat Soylu, uluslararası gastronomi dünyasında adını duyurmayı başardı. Fulbright bursunu kazanarak Amerika'da uzmanlık eğitimi aldı.

Chicago’da gastronomi ve restoran yönetimi üzerine eğitim alan Soylu, mutfağı kültürel bir ifade alanına dönüştürdü. Oxford Food Symposium’da 'Genç Şef Ödülü'ne layık görüldü.

Soylu'nun 'Four Humors' konsepti, antik tıp felsefesini modern Türk mutfağıyla harmanlıyor. Her tabak, bir duygu veya insani deneyimi temsil ediyor.

Genç şef, yemek ve sanatı birleştiren bir gastronomi-sanat galerisi kurmayı hedefliyor. Bu galeride sanat eserlerinden ilham alan menülerle yeni bağlar kurmayı planlıyor.
Soylu, Anadolu Üniversitesi’nde aldığı eğitimin kendisine teknik ve kültürel bakış açısı kazandırdığını belirtiyor. Uluslararası alanda Türkiye’yi başarıyla temsil ediyor.