İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Eğitim Ali Murat Soylu Anadolu Üniversitesini gastronomide dünyaya temsil ediyor

Ali Murat Soylu Anadolu Üniversitesini gastronomide dünyaya temsil ediyor

Anadolu Üniversitesi EMYO mezunu şef Ali Murat Soylu, uluslararası gastronomide başarılar kazanıyor. Fulbright bursuyla eğitim alan Soylu, Oxford Food Symposium'da ödül aldı ve modern Türk mutfağını temsil ediyor.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Anadolu Üniversitesi EMYO mezunu şef Ali Murat Soylu, uluslararası gastronomi dünyasında adını duyurmayı başardı. Fulbright bursunu kazanarak Amerika'da uzmanlık eğitimi aldı.

Chicago’da gastronomi ve restoran yönetimi üzerine eğitim alan Soylu, mutfağı kültürel bir ifade alanına dönüştürdü. Oxford Food Symposium’da 'Genç Şef Ödülü'ne layık görüldü.

Soylu'nun 'Four Humors' konsepti, antik tıp felsefesini modern Türk mutfağıyla harmanlıyor. Her tabak, bir duygu veya insani deneyimi temsil ediyor.

Genç şef, yemek ve sanatı birleştiren bir gastronomi-sanat galerisi kurmayı hedefliyor. Bu galeride sanat eserlerinden ilham alan menülerle yeni bağlar kurmayı planlıyor.

Soylu, Anadolu Üniversitesi’nde aldığı eğitimin kendisine teknik ve kültürel bakış açısı kazandırdığını belirtiyor. Uluslararası alanda Türkiye’yi başarıyla temsil ediyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *