Adana kebabının Türkiye'nin en çok akla gelen lezzetleri listesinde 3. sırada yer alması tepkilere neden oldu. Kebapçılar ve vatandaşlar, sonuçları "lobicilik" olarak değerlendirdi.

Coğrafi işaretli ürünler araştırmasında Gaziantep baklavası %26 ile birinci oldu. Malatya kayısısı %14 ile ikinci, Adana kebap ise %8 ile üçüncü sırada yer aldı.

Adanalı kebapçı Yaşar Aydın, Adana kebabın dünyada tanınan bir lezzet olduğunu vurguladı. "Bu işler lobi işidir, bizim lobimiz zayıf kalıyor" diyerek tepki gösterdi.

Aydın, bazı lobilerin Adana kebabı dışladığını öne sürdü. "Kendi değerlerimizi koruyamıyoruz, kebapçılarımıza sahip çıkmalıyız" ifadelerini kullandı.

Malatyalı Buğra Maraş, Adana kebabın birinci sırada olması gerektiğini söyledi. "Benim aklıma ilk Adana kebap gelir" diye konuştu.

Tekirdağ'dan gelen Semih Muştu, 9 saat yol kat ederek kebap yemeye geldiklerini belirtti. "Kayısı için kimse yol gitmez ama Adana kebap için gelirler" dedi.
Ahmet Oğuz Taşlı, bin 250 kilometre yol kat ettiğini ve buna değdiğini söyledi. "Adana kebap anlatılmaz, yaşanır" diyerek lezzetin önemini vurguladı.