İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Ekonomi Adana'da kebapçılar lezzet listesindeki sıralamaya lobicilik tepkisi gösterdi

Adana'da kebapçılar lezzet listesindeki sıralamaya lobicilik tepkisi gösterdi

Adana kebabının Türkiye'nin en çok akla gelen lezzetleri listesinde 3. sırada yer alması tepki çekti. Kebapçılar, sonucu "lobicilik" olarak değerlendirerek Adana kebabının birinci olması gerektiğini savundu.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Adana kebabının Türkiye'nin en çok akla gelen lezzetleri listesinde 3. sırada yer alması tepkilere neden oldu. Kebapçılar ve vatandaşlar, sonuçları "lobicilik" olarak değerlendirdi.

Coğrafi işaretli ürünler araştırmasında Gaziantep baklavası %26 ile birinci oldu. Malatya kayısısı %14 ile ikinci, Adana kebap ise %8 ile üçüncü sırada yer aldı.

Adanalı kebapçı Yaşar Aydın, Adana kebabın dünyada tanınan bir lezzet olduğunu vurguladı. "Bu işler lobi işidir, bizim lobimiz zayıf kalıyor" diyerek tepki gösterdi.

Aydın, bazı lobilerin Adana kebabı dışladığını öne sürdü. "Kendi değerlerimizi koruyamıyoruz, kebapçılarımıza sahip çıkmalıyız" ifadelerini kullandı.

Malatyalı Buğra Maraş, Adana kebabın birinci sırada olması gerektiğini söyledi. "Benim aklıma ilk Adana kebap gelir" diye konuştu.

Tekirdağ'dan gelen Semih Muştu, 9 saat yol kat ederek kebap yemeye geldiklerini belirtti. "Kayısı için kimse yol gitmez ama Adana kebap için gelirler" dedi.

Ahmet Oğuz Taşlı, bin 250 kilometre yol kat ettiğini ve buna değdiğini söyledi. "Adana kebap anlatılmaz, yaşanır" diyerek lezzetin önemini vurguladı.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *