İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Ekonomi Bursa Gürsu meyve işçileri günde 1200 lira kazanıyor

Bursa Gürsu meyve işçileri günde 1200 lira kazanıyor

Bursa'nın Gürsu ilçesinde meyve bahçelerinde seyreltme işlemi yapan tarım işçileri günlük 1200 lira kazanıyor. Yüksek kaliteli meyve üretimi için yapılan bu işlem, üreticilere ek maliyet getiriyor.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Bursa'nın Gürsu ilçesindeki meyve bahçelerinde çalışan tarım işçileri, günlük sekiz saatlik seyreltme işlemi için 1200 lira kazanıyor.

İşçiler Erken Saatlerde Çalışmaya Başlıyor

Sabah 07.00'de başlayan işçiler akşam 17.00'ye kadar çalışıyor. Öğlen bir saat yemek molası ve 15'er dakikalık dinlenme araları veriliyor.

Seyreltme İşlemi Kaliteyi Artırıyor

İşçiler dallardaki fazla meyveleri ayıklayarak ağaçların zarar görmesini önlüyor. Bu sayede kalan meyveler daha iri ve kaliteli yetişiyor.

Üreticiye Ek Maliyet Getiriyor

Armutta kilogram başına 2,5 lira, şeftalide 1,5-2 lira seyreltme maliyeti oluşuyor. Toplamda 500 ton armutta 1 milyon 250 bin liralık maliyet ortaya çıkıyor.

Bölgede Yüksek Rekolte Bekleniyor

Gürsu Ovası'nda bu yıl 45 bin ton santa maria armudu üretilmesi hedefleniyor. Ayrıca 50 bin ton deveci ve 15 bin ton şeftali-nektarin rekoltesi bekleniyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *