İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Ekonomi Erzincan tulum peyniri ab tesciline kavuşarak uluslararası pazarda yerini alıyor

Erzincan tulum peyniri ab tesciline kavuşarak uluslararası pazarda yerini alıyor

Erzincan'ın yaylalarında üretilen coğrafi işaretli tulum peyniri, geleneksel yöntemlerle olgunlaştırılıyor. AB tescilli bu lezzet, yerel ve uluslararası pazarlarda talep görüyor.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Erzincan'ın yüksek rakımlı yaylalarında üretilen coğrafi işaretli tulum peyniri, geleneksel yöntemlerle lezzetini buluyor.

Doğal Beslenme ve Süt Kalitesi

Akkaraman koyunu ve kıl keçisi, Erzincan'ın doğal meralarında besleniyor. Bu sütler, peynirin eşsiz lezzetinin temelini oluşturuyor.

Geleneksel Üretim Süreci

Peynir, Kemah tuzu ve doğal şirden mayası ile üretiliyor. Dinlendirilen peynir, deri tulumlarda olgunlaşmaya bırakılıyor.

AB Tescilinin Önemi

Erzincan Tulum Peyniri, Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret aldı. Bu tescil, ürünün kalitesini ve yöresel kimliğini garanti ediyor.

Yurtiçi ve Yurtdışı Talebi

Yılda 5 bin ton üretilen peynir, hem yerel hem de uluslararası pazarlarda rağbet görüyor. Yaz aylarında tüketimi daha da artıyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *