İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Ekonomi Isparta'da Gül Hasadı Don Nedeniyle Azaldı

Isparta'da Gül Hasadı Don Nedeniyle Azaldı

Isparta'da don nedeniyle gül rekoltesi yüzde 35 azaldı. GÜLBİRLİK, kaybı değer artışıyla telafi etmeyi hedefliyor. Gül hasadı sezonu başladı.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Isparta'da don nedeniyle gül rekoltesi yüzde 35 azaldı. Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) Genel Müdürü İbrahim Işıdan, bu kaybı ürünleri daha değerli kılarak telafi etmeyi hedeflediklerini açıkladı. Dünya gül yağı ihtiyacının yüzde 65'ini karşılayan Isparta'da hasat sezonu başladı.

Don, Rekolteyi Vurdu

Zirai don nedeniyle gül rekoltesinde yüzde 35'lik bir düşüş yaşandı. GÜLBİRLİK, bu olumsuz durumu fiyat artışıyla dengelemeyi planlıyor.

Hasat Sezonu Başladı

Gül hasadı, 12 Mayıs itibarıyla düşük miktarda başladı ancak havaların ısınmasıyla hız kazandı. Üreticiler, sabahın erken saatlerinde gülleri topluyor ve fabrikalara ulaştırıyor.

Gül Turizmi Canlanıyor

GÜLBİRLİK Genel Müdürü İbrahim Işıdan, Güneykent'teki fabrikalarında misafirleri ağırladıklarını belirtti. Eski gül fabrikası ve gül bahçeleri ziyaretçilere farklı bir deneyim sunuyor.

Haziran Sonuna Kadar Devam Edecek

Gül hasadı sezonunun haziran sonuna kadar sürmesi bekleniyor. Gül tarlaları ve üretim süreci, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *