Isparta'da don nedeniyle gül rekoltesi yüzde 35 azaldı. Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) Genel Müdürü İbrahim Işıdan, bu kaybı ürünleri daha değerli kılarak telafi etmeyi hedeflediklerini açıkladı. Dünya gül yağı ihtiyacının yüzde 65'ini karşılayan Isparta'da hasat sezonu başladı.
Don, Rekolteyi Vurdu
Zirai don nedeniyle gül rekoltesinde yüzde 35'lik bir düşüş yaşandı. GÜLBİRLİK, bu olumsuz durumu fiyat artışıyla dengelemeyi planlıyor.

Hasat Sezonu Başladı
Gül hasadı, 12 Mayıs itibarıyla düşük miktarda başladı ancak havaların ısınmasıyla hız kazandı. Üreticiler, sabahın erken saatlerinde gülleri topluyor ve fabrikalara ulaştırıyor.

Gül Turizmi Canlanıyor
GÜLBİRLİK Genel Müdürü İbrahim Işıdan, Güneykent'teki fabrikalarında misafirleri ağırladıklarını belirtti. Eski gül fabrikası ve gül bahçeleri ziyaretçilere farklı bir deneyim sunuyor.

Haziran Sonuna Kadar Devam Edecek
Gül hasadı sezonunun haziran sonuna kadar sürmesi bekleniyor. Gül tarlaları ve üretim süreci, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
