İstanbul
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Ekonomi Kabağa aşılı karpuzlar Edremit çiftçisini üzdü

Kabağa aşılı karpuzlar Edremit çiftçisini üzdü

Çıkrıkçı Mahallesi'nde yetiştirilen kabağa aşılı karpuzlar tüketiciden ilgi görmedi. Ağır ve sert yapılı karpuzlar, lezzet eksikliği nedeniyle tarlada kaldı.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Edremit'te üreticilerin kabağa aşılı olarak yetiştirdiği karpuzlar, tüketiciler tarafından tercih edilmeyince tarlada kaldı.

Kabağa Aşılı Karpuzların Özellikleri Tüketiciyi Uzaklaştırdı

Aşılı karpuzlar 20-25 kilogram ağırlığa ulaşıyor ve sert bir yapıya sahip. Bu karpuzların kalın kabuğu ve kabak tadına benzer lezzeti tüketicileri rahatsız ediyor.

Atalık Karpuzlar Daha Çok İlgi Görüyor

Tüketiciler 6-8 kilogramlık geleneksel karpuzları tercih ediyor. Daha az çekirdekli ve yoğun aromalı olan bu karpuzlar pazarda talep görüyor.

Ziraat Odası Doğru Üretim Modelini Öneriyor

Edremit Ziraat Odası, üreticilerin tüketici tercihlerine uygun üretim yapması gerektiğini vurguluyor. Oda başkanı, üreticilerin kısa vadeli kazanç için uzun vadeli müşterilerini kaybetmemesi gerektiğini belirtiyor.

Üreticilere Destek Sözü Verildi

Ziraat Odası, doğru üretim modeli konusunda üreticilere destek olacağını açıkladı. Üreticilerin pazar taleplerine uygun üretim yapması için rehberlik çalışmaları sürdürülecek.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *