İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Ekonomi Şanlıurfa’da Yaylak Karpuzu Fırat Nehri ve Kar Sularıyla Lezzetleniyor

Şanlıurfa’da Yaylak Karpuzu Fırat Nehri ve Kar Sularıyla Lezzetleniyor

Şanlıurfa'nın Yaylak Mahallesi'nde yetişen karpuz, lezzeti ve aromasıyla öne çıkıyor. Fırat Nehri ve dağlardan gelen kar sularıyla sulanan karpuz, dondurma benzeri bir tat sunuyor.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Şanlıurfa'nın Yaylak Mahallesi'nde yetişen karpuz, lezzeti ve aromasıyla Türkiye'nin en özel tatlarından biri olarak öne çıkıyor.

Fırat'ın Serin Sularıyla Besleniyor

Yaylak karpuzu, Fırat Nehri'nin serin sularıyla sulanarak eşsiz bir tada kavuşuyor. Bu yöntem, karpuza dondurma benzeri bir yumuşaklık kazandırıyor.

Dağlardan Gelen Karla Tatlanıyor

Dağlardan eriyen kar suları, karpuzun yetiştiği topraklara bereket katıyor. Uzmanlar, bu doğal sürecin lezzeti artırdığını vurguluyor.

Kan Kırmızısı İçiyle Fark Yaratıyor

Yaylak karpuzu, diğerlerinden farklı olarak yoğun kırmızı rengiyle dikkat çekiyor. Ağızda eriyen yapısı, tüketiciler tarafından büyük beğeni topluyor.

Sağlıklı Bir Alternatif Sunuyor

Bölge çiftçileri, yaz aylarında dondurma ve kola yerine bu karpuzun tüketilmesini öneriyor. Doğal şeker içeriğiyle hem serinletici hem de besleyici bir seçenek oluşturuyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *