Denize kıyısı bulunmayan Sivas'ta üretilen alabalıklar ve yumurtaları, Avrupa pazarında büyük ilgi görüyor ve ihraç ediliyor.
Sivas'tan Dünyaya Alabalık İhracatı
Sivas'ta yıllık 40 milyon alabalık yumurtası üretiliyor. Üretilen yumurtalar büyük işletmelere verilerek geliştirilip ihraç ediliyor.

Norveç Somonunu Geride Bırakan Lezzet
Soğuk sularda yetiştirilen Sivas alabalıkları besin değeri bakımından oldukça zengin. Omega-3 açısından Norveç somonlarını geride bırakıyor.

Hedef İlk 5'e Girmek
Sivas'ta yeni modern tesisler kurma çalışmaları devam ediyor. Kentte 4 yeni işletmenin açılması planlanıyor.

Soğuk Su Lezzeti Artırıyor
Bölgedeki soğuk sular balıkların yavaş gelişmesini sağlıyor. Bu durum etin daha lezzetli olmasına katkıda bulunuyor.
