Manisa'nın Sarıgöl İlçesi Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Akar, memleketi Erzurum'da geleneksel dut pekmezi üretimine başladı.
Üç Aile İçin Doğal Pekmez Üretimi Yapıyor
Akar, izin süresinde toplam 50 kilogram dut pekmezi hazırlıyor. Üretim tamamen doğal yöntemlerle ve ardıç odunu ateşinde gerçekleştiriliyor.

Pestil Üretimi de Devam Ediyor
Pekmez üretiminin yanında pestil yapımı da sürdürülüyor. On kilogram pekmezden özel pestil üretimi gerçekleştiriliyor.

Dut Pekmezinin Sağlık Faydaları Öne Çıkıyor
Dut pekmezi özellikle solunum rahatsızlıklarında destekleyici etki gösteriyor. Antioksidan özelliği ve enerji kaynağı olması önemli faydalar sağlıyor.

Sarıgöl'de Üzüm Pekmezi Zamanı Yaklaşıyor
Üzüm pekmezi üretimi eylül ayı sonunda başlayacak. Akar, Sarıgöl'de de üzüm pekmezi üretimi gerçekleştirecek.
