İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Ekonomi Ünlü Emcelli Biberi pazarda 250 liradan satışa çıktı

Ünlü Emcelli Biberi pazarda 250 liradan satışa çıktı

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yetiştirilen ve coğrafi işarete sahip Emcelli biberleri pazarda kilosu 250 TL'den satışa çıktı. 150 yıllık ata tohumuyla üretilen biberin özellikleri neler? Üretimi nasıl yapılıyor?

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Emcelli Mahallesi'nde 150 yılı aşkın süredir ata tohumuyla yetiştirilen coğrafi işaretli Emcelli biberleri, turfanda olarak ilk kez piyasaya çıktı. Özel tadı ve acısıyla ünlü olan biberin kilogram fiyatı 250 TL'den satışa sunuldu. Ege Bölgesi'nde yoğun talep gören biberin hem acı hem de tatlı çeşitleri bulunuyor.

Emcelli Biberinin Özellikleri Dikkat Çekiyor

Koyu yeşil renkte olan Emcelli biberi, etli ve gevrek yapısıyla öne çıkıyor. Acı türü sadece damağı yakıyor ve mideye zarar vermiyor. Tatlı çeşidi ise gevrek yapısı ve lezzetiyle tüketicilerin beğenisini kazanıyor.

Biber Üretimi Seralarda Devam Ediyor

600 metrekarelik serada 1800 adet ata tohumu kullanılarak üretilen Emcelli biberi, geleneksel yöntemlerle yetiştiriliyor. Üreticiler, biberin kalitesini korumak için özel üretim teknikleri uyguluyor.

Tüketim Alanları Çeşitlilik Gösteriyor

Emcelli biberi salatalarda, kızartmalarda, yemeklerde ve mezelerde yaygın olarak kullanılıyor. Közlenerek pide yanında tüketilen biber, kurutularak kışlık olarak da değerlendiriliyor.

Fide Satışları da Yapılıyor

Ata tohumundan üretilen tüplü ve tüpsüz biber fideleri, açık tarlalarda dikim yapmak isteyen çiftçilere satılıyor. Bu sayede Emcelli biberinin üretim alanı genişlemeye devam ediyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *