İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Gündem Asırlık Erzincan lavaşı UNESCO mirası olarak yaşatılıyor

Asırlık Erzincan lavaşı UNESCO mirası olarak yaşatılıyor

Asırlık Erzincan lavaşı, 55 derecelik tandırda geleneksel yöntemlerle pişirilmeye devam ediyor. UNESCO Kültürel Miras Listesi'ndeki lavaş ekmeği, ustalarının elinde sofralardaki yerini koruyor.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Erzincan'da geleneksel lavaş ekmeği, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alarak 55 derecelik ortamda pişirilmeye devam ediyor.

Geleneksel Pişirme Yöntemi Devam Ediyor

Tandır içerisinde özel tekniklerle pişirilen lavaş ekmeği, asırlık geleneği sürdürüyor. Usta ellerde hazırlanan ekmek, Anadolu sofralarının vazgeçilmez lezzeti olmayı sürdürüyor.

Özenli Hazırlık Süreci

Mayalanmış hamur, özel çamurla sıvanmış tandırda pişiriliyor. Eşit parçalara bölünen hamur, elde çırpılarak açılıp özenle pişirme işlemine hazır hale getiriliyor.

Ustalar Gece Mesaisinde

Lavaş ustaları gece 2-3 gibi işe başlayarak hamuru yoğuruyor. İki saat dinlendirilen hamur, ardından tandırda pişirilmeye başlanıyor.

Uzun Ömürlü Lezzet

Geleneksel yöntemlerle pişirilen lavaş ekmeği, uzun süre bayatlamama özelliğiyle dikkat çekiyor. Özel pişirme teknikleri sayesinde lezzetini uzun süre koruyabiliyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *