Aydın'ın İncirliova ilçesindeki asırlık taş değirmen, teknolojik gelişmeler nedeniyle artık kullanılmıyor. 30 yıldır atıl durumda olan değirmen, doğal zeytinyağı üretiminin simgesi olarak anılıyor.

Akçeşme Mahallesi'nde evler arasında kalan tarihi değirmen, yıllara meydan okuyor. Mahalle sakinleri, taş değirmenden çıkan yağların lezzetini hala unutamıyor.

Nazan Altuntaş, değirmenin önünde bulunan evinde geleneksel yöntemleri anlattı. Zeytinlerin eşeklerle taşınıp ezildiğini, elde edilen yağın daha sağlıklı olduğunu vurguladı.

Günümüzde elektrikli değirmenlerin kullanıldığını belirten Altuntaş, eski yöntemlerin terk edildiğini söyledi. Taş değirmenin 30 yıldır çalışmadığını ancak korunduğunu ifade etti.