Gastro Muğla, organik üretim ve eğitim alanında yeni projelerle dikkat çekmeye devam ediyor. Menteşe'deki bu kurum, coğrafi işaretli ürünler ve eğitim programlarıyla öne çıkıyor.

Kurucu Timur Kocabıçak, Türkiye'nin ilk coğrafi işaretli restoranı olan Gastro Muğla'yı hem bir eğitim merkezi hem de kamu yararına çalışan bir işletme olarak tanımlıyor. Burada 35 kişiye eğitim verilerek sektöre kazandırılıyor.

Gastro Muğla, organik ürünler kullanarak yemekler hazırlıyor ve bu alanda öncü bir konumda bulunuyor. Kurum, dezavantajlı gruplara ve çocuklara yönelik eğitimlerle de fark yaratıyor.

Yakın zamanda yeni bir kebap ve çorba dükkanı açılacak olan Gastro Muğla, ayrıca Menteşe'de bir butik otel hizmete sunacak. Organik üretim çiftliği de kurulum aşamasında.

4 dönümlük arazide domates, biber ve patlıcan gibi ürünler yetiştirilecek olan çiftlik, eğitimler için de kullanılacak. Diyabet hastalarına özel bir mutfak projesi de planlanıyor.
