İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Gündem Geleceğin şefleri Gaziantep'te yarıştı: 80 ilden yöresel lezzetler buluştu

Geleceğin şefleri Gaziantep'te yarıştı: 80 ilden yöresel lezzetler buluştu

Gaziantep'te düzenlenen '1. Ulusal Yemek Yarışması'nda geleceğin şefleri hünerlerini sergiledi. Ortaokul, lise, üniversite öğrencilerinin katıldığı yarışmada renkli görüntüler oluştu. Peki, yarışmada neler yaşandı, kimler dereceye girdi? İşte detaylar...

2 Dakika
Okunma Süresi

Gaziantep'te düzenlenen '1. Ulusal Yemek Yarışması', geleceğin şeflerine ev sahipliği yaptı. Ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra down sendromlu bireylerin de katıldığı yarışma, mutfak yeteneklerini sergileme fırsatı sundu. Türkiye'nin dört bir yanından gelen 80 şefin yarıştığı etkinlik, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu'nun (TASFED) desteğiyle gerçekleşti. Yarışmacılar, yöresel lezzetlerini jüri üyelerinin beğenisine sunarak kıyasıya mücadele etti.

Geleceğin Şefleri Yeteneklerini Sergiledi

Festivaller Parkı'nda gerçekleşen yarışma, renkli görüntülere sahne oldu. Genç şef adayları, en iyi yemekleri ve tatlıları hazırlamak için büyük bir özveriyle çalıştı. Katılımcılar, belirlenen süre içerisinde kendi şehirlerine özgü lezzetleri hazırlayarak hünerlerini sergiledi. Vatandaşlar, yarışmayı ilgiyle izlerken hem yarışmacılar hem de izleyiciler keyifli anlar yaşadı. Toplamda 300 öğrencinin katıldığı yarışmada, jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda dereceye girenler ödüllendirildi.

Yarışmanın Amacı: Kültürleri Buluşturmak

Gaziantep Profesyonel Aşçılar ve İşletmeciler Derneği Başkanı Fazilet Kahraman, yarışmanın amacının Türkiye'nin dört bir yanından şefleri ve 80 ilin kültürünü bir araya getirmek olduğunu vurguladı. Kahraman, "İstedik ki 81 ilden şefimiz gelsin, 81 ilden gelen şeflerimiz çocuklarımızla muhatap olsun ve ortaya güzel şeyler çıksın" dedi. Yarışmaya katılan şefler, kendi yörelerine ait coğrafi işaretli yemekleri yaparak hem tanıttı hem de tattırdı. Her tabakta bir hikaye ve her sofrada bir kültür anlayışıyla yola çıktıklarını belirtti.

Ünlü Şeflerden Tam Destek

Yarışmanın jüri başkanlığını üstlenen Gaziantepli Ünlü Şef Tahir Tekin Öztan, bu tür yarışmaların önemine dikkat çekti. Öztan, "Bu tür yarışmaların en büyük özelliği herkes kendi şehrini tanıtıyor, kendi şehrinin yemeklerini yapıyor ve o yemeklerle yarışıyor. Bu sayede şehrimizin kültürünü hem birbirimize tanıtıyoruz hem de tattırıyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, genç yarışmacıların gastronomi sektörüne teşvik edilmesinin önemini vurguladı.

Birincilik Ödülü Gururu

Yarışmada yaptığı tatlı çeşidiyle birincilik ödülünü kazanan Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Reyhan Erdem, yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Erdem, "Benim için güzel bir deneyim oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yarışma güzel geçti ve birinci olduğum için çok mutluyum" dedi. Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Düzgün ise öğrencisinin başarısından duyduğu gururu ifade ederek, bu tür yarışmaların öğrencilere ve şehre büyük katkı sağladığını belirtti.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *