İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Gündem İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri gastronomi festivalinde altın madalya kazandı

İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri gastronomi festivalinde altın madalya kazandı

İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri, Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'nde altın madalya kazandı. Yarışmada özgün menülerle jürinin beğenisini topladılar.

1 Dakika
Okunma Süresi

İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri, Uluslararası Gastronomi Festivali'nde altın madalya kazandı.

Festival, Bahçelievler Kongre Merkezi'nde 17-20 Aralık 2025 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu organizasyona öncülük etti.

JPT 2 - Yılın En İyi Üniversite Ekip Yarışması, gastronomi alanında yetenekleri sergiledi. Öğrenciler teknik yeterlilik, lezzet ve sunumla değerlendirildi.

İGÜ'den Mevlüt Ubeyde Can, Onurcan Öceş ve Emine Toraman özgün menüler hazırladı. Tereyağında karides ve ördek yemekleriyle jüriyi etkilediler.

Emrullah Saraç, Umutcan Yılmaz ve Şeyma Nur Bayrak levrek ceviche ve kalkan balığı sunumuyla yarıştı. Creme citron tatlısıyla başarıya imza attılar.

Öğrencilerin başarısı, üniversitenin uygulamalı eğitim yaklaşımının sonucu olarak görüldü. Gastronomi alanında uluslararası etkileşim sağlandı.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *