İstanbul
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Gündem Kayseri'nin gastronomi zenginliği Erciyes Üniversitesi'nde sergilendi

Kayseri'nin gastronomi zenginliği Erciyes Üniversitesi'nde sergilendi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi'nde Kayseri Ticaret Odası standını ziyaret etti. Kayseri'nin gastronomi alanındaki zenginliği kaç ürünle taçlandırıldı? Coğrafi işaretli ürün sayısı ne kadar arttı?

2 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi'nde düzenlenen Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Haftası kapsamında Kayseri Ticaret Odası standını ziyaret etti. Ziyarette coğrafi işaretli ürünleri inceleyen Büyükkılıç, Kayseri'nin gastronomi alanındaki zenginliğini vurguladı. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Okandan ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun'un da katıldığı ziyarette geleneksel Kayseri lezzetleri sergilendi.

Kayseri'nin coğrafi işaretli ürün sayısı artıyor

Kayseri Ticaret Odası'nın katkılarıyla 32 ürünün coğrafi işaret tescili alındığını belirten Başkan Büyükkılıç, 10 ürün için başvuru sürecinin devam ettiğini, 3 ürünün ise Avrupa Birliği tescil aşamasında olduğunu açıkladı. Şehrin gastronomi alanında yaklaşık 200 ürüne sahip olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, bu zenginliği dünyaya tanıtma hedeflerini dile getirdi.

UNESCO listesinde yer alıyor

Kayseri'nin UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Kreatif Şehirler Ağı Ulusal Listesi'nde yer aldığını hatırlatan Büyükkılıç, bu unvanın şehre önemli sorumluluklar yüklediğini belirtti. Geçmişiyle övünen ve geleceğe umutla bakan bir gastronomi şehri olma yolunda tüm kurumlarla iş birliği içinde çalıştıklarını vurguladı.

Gastronomi zenginliği geleceğe taşınıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı, Kayseri'nin gastronomi alanındaki tarihi ve kültürel mirasını koruma ve geliştirme çalışmalarının sürdüğünü aktardı. Şehrin gastronomik değerlerini sadece ulusal değil, uluslararası platformlarda da tanıtmayı hedeflediklerini ifade etti.

Geleneksel lezzetler sergilendi

Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi'ndeki stantta, Kayseri'nin geleneksel lezzetleri ziyaretçilerle buluştu. Başkan Büyükkılıç, sergilenen ürünleri inceleyerek yetkililerden detaylı bilgi aldı ve şehrin gastronomik zenginliğini gözler önüne seren ürünler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *