İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Gündem Kemaliye dut pekmezi geleneksel yöntemlerle üretiliyor

Kemaliye dut pekmezi geleneksel yöntemlerle üretiliyor

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde geleneksel yöntemlerle dut pekmezi üretimi başladı. Yöreye özgü beyaz duttan yapılan pekmez, doğal yöntemlerle bir hafta sürede hazırlanıyor.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde yüzyıllardır süregelen geleneksel yöntemlerle dut pekmezi üretimi başladı.

Pekmez Üretim Süreci Başladı

Haziran ve temmuz aylarında pekmez üretimi yapılıyor. Bol güneş ve hafif rüzgar gerektiren süreçte yağmur olmaması önem taşıyor.

Geleneksel Üretim Yöntemi

Odun ateşinde büyük kazanlarda kaynak suyu ile dut kaynatılıyor. Şırası alınan karışım güneş gören damlarda tepsilere konularak olgunlaşması bekleniyor.

Kemaliye Pekmezinin Özelliği

Beyaz duttan yapılan pekmez az kaynatılarak besin değerini koruyor. Güneşte olgunlaşan pekmez bir hafta sürede hazır hale geliyor.

Sağlık İçin Faydaları

Pekmez kalsiyum, demir ve potasyum açısından zengin bir besin kaynağıdır. Hamile ve emziren anneler için özellikle önerilen pekmez, krom bakımından da değerlidir.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *