Konya'da vatandaşlar Kurban Bayramı öncesi bıçaklarını biletmek için bıçakçılara akın ederken, ustalar keskin bıçağın önemine dikkat çekiyor.
Bıçak Bileme Ustası Üçüncü Kuşak Mesleğini Sürdürüyor
Tarihi Bedesten Çarşısı'nda Ali Sami Özemiş dedelerinden gelen mesleği devam ettiriyor. Bıçak bileme sanatını 1942 yılından bu yana aile geleneği olarak yaşatıyorlar.
Bayram Öncesi Yoğunluk Artıyor
Ustalar sabah sekizden gece geç saatlere kadar çalışıyor. Son bir aydır devam eden yoğunluk bayrama yaklaştıkça daha da artış gösteriyor.
Keskin Bıçak Güvenli Kesim Sağlıyor
Körleşmiş bıçaklar hem kesen kişiye hem de hayvana zarar verebiliyor. Keskin bıçaklar ise güvenli ve sağlıklı bir kurban kesimi sağlıyor.
Bileme Fiyatları Belli Oldu
Normal bıçak bileme işlemi 30 liradan yapılıyor. Satırlar 60 liradan başlarken, et makinesi takımları ise 100-120 lira arasında değişiyor.