İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Gündem Kurban eti nasıl doğru saklanır ve tüketilir öğrenin

Kurban eti nasıl doğru saklanır ve tüketilir öğrenin

Uzmanlar Kurban Bayramı'nda kesilen etlerin hemen tüketilmemesi konusunda uyardı. Kurban etinin en az 24 saat dinlendirildikten sonra yenmesi gerektiği belirtildi.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Kurban Bayramı'nda kesilen etlerin hemen tüketilmesinin sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uzmanlar uyarıda bulundu.

Et Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kurban etinin kesimden sonra en az 24 saat dinlendirilmesi büyük önem taşıyor. Etin dinlendirilmeden tüketilmesi sindirim problemlerine neden olabilir.

Sağlıklı Pişirme Yöntemleri

Izgara ve haşlama en sağlıklı et pişirme teknikleri olarak öne çıkıyor. Kızartma ve kavurma yöntemlerinden mümkün olduğunca uzak durulmalı.

Saklama Koşulları

Etler küçük parçalara ayrılarak buzdolabı poşetine sarılmalı ve uygun koşullarda saklanmalıdır. Derin dondurucuda eksi 18 derecede 3 ay muhafaza edilebilir.

Besin Değeri ve Tüketim Önerileri

Kırmızı et protein, demir ve B12 vitamini açısından zengin bir besin kaynağıdır. Etin yanında mutlaka sebze ve salata tüketilmesi öneriliyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *