Kurban Bayramı'nda etin nasıl kesileceği, saklanacağı ve pişirileceği konusunda uzman kasaplar önemli tavsiyelerde bulunuyor.
Kurban eti dinlendirme süresi önemli
Etin kesimden sonra en az 6 saat dinlendirilmesi gerekiyor. Sıcak etin hemen işlenmesi, etin sertleşmesine neden olabilir.

Soğuk zincir kırılmamalı
Et, serin ortamda bez üzerinde veya buzdolabında saklanmalıdır. Sıcak havada poşette bekletilen et çabuk bozulabilir.

Doğru saklama koşulları sağlanmalı
Et önce +2 ile +4 derece arasında soğutulmalıdır. Ardından buzdolabı poşetine konulup -18 derecede derin dondurucuya kaldırılabilir.

Pişirme yöntemi lezzeti etkiler
Et döküm tencerede, kendi suyuyla pişirilmelidir. Her bir kilo et için bir bardak su ekleyip, kısık ateşte kavurmak gerekir.
