İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Gündem Kütahya'da 61 çocuğa gıda eğitimi: Gıda güvenliği ve israfına dikkat

Kütahya'da 61 çocuğa gıda eğitimi: Gıda güvenliği ve israfına dikkat

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çocuk evlerinde kalan 61 çocuk ve personele "Gıda Güvenilirliği ve Gıda İsrafı" eğitimi verdi. Eğitimde güvenilir gıda, gıda zehirlenmeleri ve israf konularına değinildi. İşte detaylar...

2 Dakika
Okunma Süresi

Kütahya'da minik yürekler, gıda güvenilirliği ve israf konularında bilinçlendirildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği eğitimde, 61 çocuk ve bakıcı personeline yönelik bilgilendirme yapıldı. Eğitimde, sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimin önemi vurgulanırken, gıda israfının önüne geçilmesi için pratik bilgiler paylaşıldı.

Gıda Güvenliği Neden Önemli?

Eğitimde, gıda güvenliğinin insan sağlığı üzerindeki kritik rolüne dikkat çekildi. Güvenilir gıda tüketimiyle gıda zehirlenmelerinin önüne geçilebileceği, hijyen kurallarına uyulmasının hastalıklardan korunmada büyük önem taşıdığı vurgulandı. Çocuklara, yiyecekleri hazırlarken ve tüketirken nelere dikkat etmeleri gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı.

Alışverişte Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Alışveriş yaparken gıda güvenliğinin nasıl sağlanacağına dair önemli ipuçları verildi. Son kullanma tarihlerine dikkat edilmesi, ambalajı hasar görmüş ürünlerden kaçınılması ve bilinen markaların tercih edilmesi gibi konular üzerinde duruldu. Çocuklara, ailelerini bu konularda bilgilendirmeleri teşvik edildi.

El Yıkamanın Önemi

Eğitimde, el yıkamanın gıda güvenliği açısından vazgeçilmez bir unsur olduğu vurgulandı. Ellerini doğru ve düzenli yıkamanın mikroplardan arınmak için en etkili yöntem olduğu belirtildi. Yemeklerden önce ve sonra, tuvaletten sonra ve dışarıdan geldikten sonra ellerin mutlaka yıkanması gerektiği anlatıldı.

Gıda İsrafı ile Mücadele

Gıda israfının hem ekonomik kayıplara yol açtığı hem de çevresel etkileri olduğu belirtildi. Tüketebileceğimiz kadar gıda satın almanın, artan yemekleri değerlendirmenin ve doğru saklama yöntemleriyle gıdaların ömrünü uzatmanın önemi vurgulandı. Çocuklara, evde gıda israfını azaltmak için neler yapabilecekleri konusunda fikirler verildi.

Alo 174 Gıda Hattı Bilgilendirmesi

Vatandaşların gıda güvenliğiyle ilgili şikayet ve ihbarlarını iletebilecekleri Alo 174 Gıda Hattı hakkında bilgilendirme yapıldı. Hattın, gıda güvenliği konusunda karşılaşılan sorunların çözümü için önemli bir araç olduğu belirtildi. Çocuklara, ailelerini bu hat hakkında bilgilendirmeleri ve gerekli durumlarda kullanmaları teşvik edildi.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *