İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Gündem Yozgat Sorgun Alcı köyünde geleneksel kış hazırlıkları başladı

Yozgat Sorgun Alcı köyünde geleneksel kış hazırlıkları başladı

Yozgat'ta sonbaharın gelişiyle geleneksel kış hazırlıkları başladı. Alcı köyünde turşular hazırlanıp biberler kurutularak kilerlere yerleştiriliyor.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Yozgat'ta sonbaharın gelişiyle geleneksel hazırlıklar hız kazandı. Alcı köyünde yaşayan bir kadın ev yapımı turşular ve biberler hazırlıyor.

Kelek ve yeşil biberler turşu için kullanılırken kırmızı biberler kurutuluyor. Kurutulan biberler yöresel arabaşı çorbasında kullanılmak üzere ipe diziliyor.

Tarladan toplanan kelekler şeritler halinde soyuluyor ve çekirdekleri çıkarılıyor. Turşular limon tuzu ve sirke ile hazırlanıp bidonlara dolduruluyor.

Turşuların hazırlanması için kelek ve biberler bol suyla yıkanıyor. İçine sarımsak, limon tuzu ve kaya tuzu eklenerek karıştırılıyor.

Bidonların ağzı sıkıca kapatılarak en az bir hafta bekletiliyor. Kurutulan biberler iğne yardımıyla ipe dizilip kurumaya bırakılıyor.

Köyde yaşayan kadın bir aydır kış hazırlıklarıyla meşgul oluyor. Yufka ekmeği, turşu, konserve ve kurutulmuş meyveler hazırlıyor.

Yapılan tüm ürünler kendi bahçelerinden elde ediliyor. Bu hazırlıklar yöresel lezzetlerin sofralara taşınmasını sağlıyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *