06.11.2024
weather
13°
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
TikTok
YouTube
Sondakikam Gündemden Haberler Büyük Depreme Çeyrek Kala! Çanakkale'de 4.2'lik Korkutan Fay Hareketliliği Başladı

Büyük Depreme Çeyrek Kala! Çanakkale'de 4.2'lik Korkutan Fay Hareketliliği Başladı

Dün öğle saatlerinde Çanakkale'de meydana gelen 4.2 şiddetindeki depremin ardından uzmanlar yeniden sahaya indi. 2,5 ay arayla gerçekleşen bu hareketlilik ne ifade ediyor? İşte detaylar

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Büyük Depreme Çeyrek Kala! Çanakkale'de 4.2'lik Korkutan Fay Hareketliliği Başladı

Kuşkusuz İstanbul'da büyük bir deprem bekleniyor. Depremin ne zaman olacağı ve ne şekilde olacağına yönelik kesin bilgi bilgiyi paylaşmak mümkün değil. Ancak bu özellikle Marmara Bölgesi'nde önlemler alınmadığında geri dönüşü zor bir süreç başlamış olacak.

Çanakkale'de iki buçuk ay arayla meydana gelen ufak çaplı sarsıntılar da bu süreçte yeniden sorgulatma yaşatıyor.

Çanakkale 1.Dereceden Riskli Bölge!

Dün öğleden sonra 4.2 büyüklüğünde meydana gelen Çanakkale depremi bundan tam 2,5 ay önce 4.7 büyüklüğünde yeniden aynı bölgede hissedilmişti. Çanakkale'nin 1.derecede riskli iller arasında yer alıyor olması uzmanlara da yeniden açıklama yapma gereği hissettirdi.

Prof.Dr. Naci Görür’den İlk Açıklama Geldi!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde gerçekleşen 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından Profesör Doktor Naci Görür özellikle depremin Kuzey Anadolu Fay hattına dikkat çekerek “Bu kol ve KAF’ın Güney Kolu. Yavaş enerji biriktiren dallar. Bu nedenle daha geç depremler bekliyoruz. Şimdilik en yakın deprem Marmara'da olacak” ifadesini kullandı.

Peki Çanakkale'de Deprem Riski Var Mı?

MTA hattı haritasına bakıldığında Çanakkale 1.derecede riskli iller kategorisinde yer alıyor. Bu durum yalnızca Çanakkale'yi değil. Bursa, İzmir, Balıkesir, Manisa gibi komşu bölgeleri de etkiliyor.

Çanakkale’deki Aktif Fay Hatları

Çanakkale il sınırları içinde Saroz Gazi Köyü Fayı, Etli Fayı, Sarıköy Fayı başta olmak üzere ona yakın FAY bulunuyor. Yüksek riskli bölgelerin tahliye edilmesi, riskli ve az riskli bölgelerdeki yapıların yeniden güçlendirilmesi, aktif fay hatlarının yeniden gözden geçirilmesi öneriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bim 11 Ekim 2024 Aktüel Kataloğu Yayınlandı! BİM’e Paşabahçe Ürünleri Geliyor

Bim 11 Ekim 2024 Aktüel Kataloğu Yayınlandı! BİM’e Paşabahçe Ürünleri Geliyor