İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Gündem Erzincan'da gıda güvenliği için önemli işbirliği: Esnaf ve Tarım Müdürlüğü el ele

Erzincan'da gıda güvenliği için önemli işbirliği: Esnaf ve Tarım Müdürlüğü el ele

Erzincan'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği işbirliği yapacak. Amaç, gıda güvenliği ve hijyenini en üst seviyeye çıkarmak. Peki, bu işbirliği Erzincan halkına neler sağlayacak? İşte detaylar...

4 Dakika
Okunma Süresi

Erzincan'da gıda güvenliği ve tüketici sağlığını koruma amacıyla önemli bir adım atıldı. Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı gıda sektöründeki oda başkanlıkları ile işbirliği yaparak çalışmalarına hız verecek. Amaç, Erzincan genelinde gıda standartlarını yükseltmek ve vatandaşların sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak.

Gıda Denetimleri Artarak Devam Ediyor

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Alper Koçaker, Erzincan Lokantacılar ve Kasaplar Odası Başkanlığı'nı ziyaret ederek Başkan Erkan Telçeken ve Başkanvekili Fikret Çelik ile bir araya geldi. Koçaker, Erzincan'da gıda denetimlerinin en üst seviyede sürdüğünü ve aylık olarak 500'den fazla iş yerinin denetlendiğini vurguladı.

Bakanlığın Gıda Güvenliği Çalışmaları

İl Müdürü Koçaker, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın gıda arzı ve güvenliği konusundaki çalışmalarının önemine dikkat çekti. Erzincan genelinde gıda güvenliği, hijyen standartları ve sağlıklı gıda temini konularında esnafla işbirliği içerisinde çalışacaklarını ifade etti. Amaç, Türk Gıda Kodeksi'ne uygun faaliyetlerin yürütülmesini sağlamak.

Eğitim ve Denetim İç İçe

Koçaker, müdürlüğe bağlı ekiplerin denetimleri titizlikle sürdürdüğünü belirterek, amaçlarının hem denetim yapmak hem de esnafı eğitmek olduğunu söyledi. Esnafla uyum içerisinde çalışarak, gıda üretim ve satış noktalarında çıtayı yükseltmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Sık sık esnaf gruplarıyla bir araya gelerek, onlara yeni gelişmeleri aktarıyorlar.

Esnaf İşbirliğine Hazır

Erzincan Lokantacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Erkan Telçeken, yapılan denetim ve eğitim çalışmalarının esnaf açısından son derece faydalı olduğunu belirtti. İl Müdürlüğü'nün uyarı ve telkinlerini her zaman önemsediklerini ve gerekli değişiklikleri kısa sürede yaptıklarını vurguladı. Her zaman işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi.

Hedef Daha Güvenli Gıda

Erzincan’da yürütülen bu işbirliği sayesinde gıda güvenliği ve hijyen standartlarının en üst seviyeye çıkarılması hedefleniyor. Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile esnaf odalarının ortak çalışmaları, tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimini kolaylaştıracak, aynı zamanda yerel ekonomiye de katkı sağlayacak.

İl Müdürü Koçaker, "Müdürlüğümüze bağlı Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekiplerimiz, Erzincan genelinde denetimlerini titizlikle sürdürüyorlar. Burada amacımız hem denetim hem de eğitim. Esnaflarımızla uyum içerisinde bu denetimleri sürdürüyoruz. Ekiplerimiz hem yasalara uygunluk noktasında denetimleri sürdürüyor hem de gıda üretim ve satış noktalarında çıtanın en üst seviyeye taşınması amacıyla eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Sık sık esnaf gruplarımızla bir araya geliyor, onlara yeni gelişmeleri aktarıyoruz." diye konuştu.

Erzincan'da gıda denetimlerinin en üst seviyede devam ettiğini ve ayda en az 500 işyerinin denetlediğini söyleyen İl Müdürü Alper Koçaker, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın gıda arzı ve gıda güvenliği noktalarında önemli çalışmalara imza attığını söyledi. İl Müdürü Koçaker, Erzincan genelinde gıda güvenliği, gıda hijyeni, sağlıklı ve güvenilir gıda temini, Türk Gıda Kodeksine uygun olarak faaliyetlerin yürütülmesi için Erzincan esnafı ile işbirliği içerisinde çalışacaklarını söyledi.

Gıda noktasında Erzincan’ın iyi durumda olduğunu dile getiren İl Müdürü Koçaker, "Müdürlüğümüze bağlı Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekiplerimiz, Erzincan genelinde denetimlerini titizlikle sürdürüyorlar. Burada amacımız hem denetim hem de eğitim. Esnaflarımızla uyum içerisinde bu denetimleri sürdürüyoruz. Ekiplerimiz hem yasalara uygunluk noktasında denetimleri sürdürüyor hem de gıda üretim ve satış noktalarında çıtanın en üst seviyeye taşınması amacıyla eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Sık sık esnaf gruplarımızla bir araya geliyor, onlara yeni gelişmeleri aktarıyoruz. Bugün Lokantacılar ve Kasaplar Odası Başkanlığımızla bir araya geldik. Erzincan’da gıda güvenliği, gıda hijyeni, işyeri hijyeni, personel hijyeni gibi birçok konuda görüş alışverişinde bulunduk. Oda Başkanlığımız ile işbirliği içerisinde hem denetim hem de eğitim çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *