Adana'da 12'si kadın 50 kursiyer Tescilli Adana Kebabı Ustalık Eğitimi'ni tamamladı.

Adana Ticaret Odası ve Lokantacılar Esnaf Odası iş birliğiyle düzenlenen eğitim yoğun ilgi gördü. Kursiyerlere et seçiminden pişirme tekniklerine kadar tüm detaylar öğretildi.

Eğitimde Adana Kebabı'nın standartlarını korumak amaçlandı. Uygulamalı derslerde salata hazırlama teknikleri de gösterildi.

Belge töreninde Adana Şalgamı'nın AB tesciline vurgu yapıldı. Coğrafi işaretli ürünlerin bölge tanıtımındaki önemi anlatıldı.

Kursiyerler ustalık belgelerini törenle aldı. Eğitimin ticari başarıya dönüşmesi temennisinde bulunuldu.

Adana Kebabı'nın tek standartta üretilmesi hedefleniyor. Eğitimlere profesyoneller kadar ev kadınları da ilgi gösterdi.
