İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Kültür Sanat Çimi Yaylası kara kovan balı geleneği yaşatılıyor

Çimi Yaylası kara kovan balı geleneği yaşatılıyor

Antalya'da bal üreticileri, kara kovanlarını yüksek rakımlı yaylalara taşıdı. Akseki bölgesindeki Çimi Yaylası'nda üretilen ballar, daha tarlaya çıkmadan sipariş alıyor.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Antalya'nın yaylalarında bal üreticileri, kara kovanlarını yüksek kesimlere taşıyarak geleneksel bal üretimini sürdürüyor.

Arıcılar Yüksek Yaylaları Tercih Ediyor

Akseki ve Manavgat'taki bal üreticileri kovanlarını Çimi Yaylası'na taşıdı. Bin 960 metre yükseklikteki yaylada doğal bal üretimi yapılıyor.

Kara Kovan Geleneği Yaşatılıyor

Üçüncü kuşak arıcı Ahmet Arıcı, 80 yıllık tarihi kovanlarla üretim yapıyor. Geleneksel yöntemlerle üretilen ballar, yaylaya çıkmadan sipariş alıyor.

Çimi Yaylası'nın Zengin Florası

Yaylada iki bine yakın çiçek türü bulunuyor. Şalba otu, sütleğen ve geven bitkisi balın özel aromasını oluşturuyor.

Verim Beklentisi Yüksek

İlkbahar yağmurları bitki örtüsünü olumlu etkiledi. Üreticiler, son iki yıla göre daha yüksek verim bekliyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *