Antalya'nın yaylalarında bal üreticileri, kara kovanlarını yüksek kesimlere taşıyarak geleneksel bal üretimini sürdürüyor.
Arıcılar Yüksek Yaylaları Tercih Ediyor
Akseki ve Manavgat'taki bal üreticileri kovanlarını Çimi Yaylası'na taşıdı. Bin 960 metre yükseklikteki yaylada doğal bal üretimi yapılıyor.

Kara Kovan Geleneği Yaşatılıyor
Üçüncü kuşak arıcı Ahmet Arıcı, 80 yıllık tarihi kovanlarla üretim yapıyor. Geleneksel yöntemlerle üretilen ballar, yaylaya çıkmadan sipariş alıyor.

Çimi Yaylası'nın Zengin Florası
Yaylada iki bine yakın çiçek türü bulunuyor. Şalba otu, sütleğen ve geven bitkisi balın özel aromasını oluşturuyor.

Verim Beklentisi Yüksek
İlkbahar yağmurları bitki örtüsünü olumlu etkiledi. Üreticiler, son iki yıla göre daha yüksek verim bekliyor.
